Cykelpendla i Stockholm

Det finns många fördelar med att ta cykeln till jobbet. Det är klimatsmart, billigt och tidseffektivt. Dessutom får du din dagliga dos av motion. Du måste dock vara uppmärksam i trafiken. Här kan du läsa mer om cykelpendling i Stockholm samt vad du bör tänka på.

”Stockholm stad har prioriterat cyklister som pendlar till jobbet och därför har de byggt så kallade pendelstråk på utvalda platser. Dessa cykelbanor är bredare och bättre och har prioriterat underhåll under hela året.”

Rekordmånga stockholmare väljer att cykla till jobbet. I innerstan samt på cykelbanorna som går in mot stan syns allt fler cyklister. Varje år görs mätningar hur många personer som cyklar in och ut från Stockholm. Mätningarna visar att antalet cyklister ökar varje år. År 2019 visar de högsta siffrorna någonsin. Allt fler börjar inse fördelarna med att cykla istället för att ta bilen. Dessutom har Stockholm stad satsat på att bygga ett välfungerande cykelnät med 90 mil cykelbanor, cykelfält och pendelstråk.

Fördelar med att cykelpendla

Att låta bilen stå kvar hemma och ta cykeln till jobbet har många fördelar. Du behöver bara köpa en bra cykel för att komma igång och börja cykelpendla till jobbet. Dels får du den dagliga motionen som du behöver, dels är det även mer klimatvänligt samt tids- och kostnadseffektivt eftersom du slipper bilköer och biltullar. Stockholm stad har prioriterat cyklister som pendlar till jobbet och därför har de byggt så kallade pendelstråk på utvalda platser. Dessa cykelbanor är bredare och bättre och har prioriterat underhåll under hela året. Med andra ord kan du ta cykeln till jobbet även på vintern. Det finns många fördelar med att cykla till jobbet, men det är även viktigt att du är säker i trafiken. Var uppmärksam på när cykelbanan övergår till vanlig gata. Där krävs särskild uppmärksamhet på bilar och gångtrafikanter. Respektera alltid gällande regler och använd cykelbelysning och hjälm.