Större fokus på plastbantingen

Vi människor har blivit otroligt mycket bättre på att tänka på vår miljö och hur vi konsumerar. Men när det kommer till vår egen hälsa undrar man ibland hur vi tänker – då vi inte alls verkar tänka. Det krävs nu att allt fler inser vikten av att plastbanta och främst i sina kök.

709680-attention-keyboardSom sagt, vi människor har blivit allt mer medveten om vår omgivning och att vi måste hushålla och att jorden inte går att ta av hur mycket som helst. Vi har blivit otroligt mycket bättre på den punkten när det kommer till vad vi stoppar i oss och att handla mer ekologiskt och närproducerat. Företag och sajter som Activeoutfit har fått ett otroligt sving och har ett stort utbud av jakt online som matchar efterfrågan att allt fler väljer att fiska, jaga och vara ute i naturen. Vilket är fantastiskt. Men, hur roligt är det om man fångar en Abborre och sedan kommer hem, filéar den på en plastbräda, steker den i en teflon-stekpanna med plastredskap? Inte allt så roligt då alla dessa plastprodukter innehåller otroligt farliga kemikalier som ökar risken för cancer skriver Aftonbladet. Dock finns det mycket man kan göra för att ta hand om sig, sitt kök och sin miljö genom att minska sin plastkonsumtion.

Att tänka på

Naturskyddsföreningen anser att konsumenter måste bli mer medvetna om vad deras plastprodukter innehåller så man aktivt kan göra en förändring. Plast bryts ner otroligt långsamt så det är viktigt att man inte slänger plasten utomhus. Och det finns mycket man kan göra när det kommer till en plastbantning. Viktigast är att byta ut sina stekpannor i teflon, sedan är det viktigt att man byter sin matlåda om man har någon sådan i plast. Man ska även tänka på att använda sig av skärbrädor i marmor eller trä, en plastbräda innehåller både kemikalier och mängder av gamla dåliga bakterier.

Viktigast att tänka på är att när plast kommer i kontakt med värme och livsmedel så migrerar kemikalierna till livsmedlen och du får i dig dem, vilket är skadligt. Om du vill läsa mer så kan du läsa mer på Expressen.se.