WWF Earth hour

Det finns mycket vi människor kan göra för att dra vårt strå till stacken och att få vår planet att bli lite grönare och lite frodigare. Ofta handlar det om att vi vill men att vi inte orkar i det långa loppet så det här med att stänga av kranen när vi borstar tänderna glöms bort efter någon vecka eller dag och att gå till återvinningsstationen och källsortera glöms bort när stressen kommer in och bankar på. Vad man då enkelt kan göra är att stödja en organisation eller att vara med på olika aktiviteter som hålls runt om i världen. Och när det kommer till sådana aktiviteter är WWFs Earth Hour projekt något fantastiskt som belyser miljöproblemet vi står inför idag. Det är världens största manifestation som involverar människorna över hela världen och under en timma så ska vi släcka ner och vila jorden.

Varför är detta så viktigt?

Detta är viktigt för att man med enkla medel kan se resultatet av hur världen säcks ner och räkna ut hur mycket energi vi sparat. Det betyder att alla människor får sig en liten tankeställare om vikten av att ta hänsyn och att inte slösa med resurserna som ska hålla även för framtida generationer. Genom att vi gör det visar vi makthavarna att vi menar allvar och att vi på riktigt måste kämpa – tillsammans för att få till en skillnad. Vi visar att vi inte tänker finna oss i detta. Men, det handlar inte bara om att släcka ljuset för en timma utan att utmana sig själv och sina vänner genom att försöka leva ett lite mer klimatsmart liv.

  • Lördagen 29 mars
  • Klockan 20.30 – 21.30.

Tänk på att det är fint att engagera sig – både för sin närhet och för det stora hela. Och att varje liten insats betyder något. För om alla drar sitt strå till stacken så kommer vi kunna bygga ett palats som håller i all oändlighet. Här gäller det att tänka långsiktigt och osjälviskt för att våra kommande generationer ska få ett så bra liv med så många olika möjligheter so mvi själva fått. Tänk dig själv hur du skulle vilja leva om tvåhundra år.